• 20% korting op alles*
  • met code: BDAY20 
  • Gratis ketting bij jouw bestelling vanaf €40,-

Bake it: Chunky cookies!

OMG! Wie houdt er nou niet van een lekker koekje tussendoor?! Deze koekjes met witte chocolade en macadamia nootjes zijn niet alleen super lekker, maar ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken en ze zijn super snel klaar! Wij delen natuurlijk graag het recept met jou, deze is voor ongeveer 15 koekjes.

Ingrediënten:

225 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
125 gram suiker
100 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram witte chocolade (in stukjes gesneden)
50 gram ongebrande en ongezouten macadamianoten
1 ei (middel)
1 zakje vanillesuiker
½ theelepel bakpoeder

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius (heteluchtoven).
  2. Mix de boter, suiker, lichte basterdsuiker, en vanillesuiker door elkaar met een handmixer.
  3. Voeg het eitje toe en mix deze door de boter en suiker.
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix alles nu tot een geheel.
  5. Snij de macadamianoten en de witte chocolade in stukjes (zo klein als je zelf graag wil hebben) en meng deze door het deeg heen.
  6. Bedek een bakplaat met een velletje bakpapier en schep met een lepel of ijsschep gelijke bolletjes deeg op de bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de koekjes zit, want deze gaan uitlopen in de oven.
  7. Bak de koekjes (eventueel in delen wanneer dit niet allemaal op de bakplaat past) in ongeveer 10-12 minuten gaar op 175 graden celsius en laat ze daarna eventjes afkoelen.

Koekjes op schaal met sieradendoosje

Geniet van deze heerlijke koekjes samen met een lekker kopje thee of koffie!

Lots of love,
Finaste

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie