• 20% korting op kettingen*
  • met code: KETTING20
  • Gratis ring bij jouw bestelling vanaf €40,-

Red velvet taart recept!

JUMMIEEE! Wie lust er nu geen heerlijke zelfgemaakte red velvet taart? Het Finaste team wordt daar in ieder geval heel erg blij van! Dit weekend is het natuurlijk Pasen en dat is wat ons betreft het perfecte moment om deze super lekkere Red velvet taart te gaan bakken! We delen ons favoriete recept heel graag met jou! Dit recept is voor 10 tot 12 personen.

Wat heb je nodig voor deze taart:

  • 120 gram boter
  • 2 eieren
  • 240 ml karnemelk
  • 300 gram kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 el vanille-extract
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 el bakpoeder
  • 2 of 3 el vloeibare rode voedingskleurstof
  • 1 ½ el appelazijn
  • 1 el baking soda
  • ½ el zout

Dit heb je nodig voor de frosting:

  • 100 gram boter
  • 250 gram mon chou
  • 600 gram gezeefde poedersuiker

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en vet twee ronde bakblikken in met wat boter.
  2.  Klop met een staafmixer de boter samen met de kristalsuiker luchtig en vervolgens voeg je de eieren roerend toe.
  3. Giet de karnemelk, vanille-extract en de kleurstof samen in een kommetje en roer tot je een mooie rode kleur hebt!
  4. Zeef de bloem samen met de cacaopoeder en meng het allemaal in een andere kom.
  5.  Voeg al mixend de helft van het karnemelk mengsel bij het beslag. Voeg daarna de helft van het bloem mengsel toe en vervolgens de andere helft van het mengsel van de karnemelk. Als dit helemaal gemixt is, voeg je de rest van de cacaobloem toe.
  6.  Meng de azijn en de baksoda in een schaaltje. Zodra het gaat schuimen voeg je het toe aan het beslag!
  7. Verdeel het beslag over de 2 bakblikken en bak 25 minuten in de over.
  8. Laat de cakes 10 minuten afkoelen en begin met het maken van het glazuur.
  9.  Klop de boter samen met de poedersuiker en de roomkaas en klaar is je glazuur!
  10.  Wanneer de cakes helemaal afgekoeld zijn smeer je op één cake een laag crème. Hierna plaats je de volgende cake laag en smeer je de hele taart in. Als ze erg kruimelen smeer je eerst een dun laagje op je taart. Vervolgens laat je de taart opstijven in de koelkast. Later smeer je de rest van de crème op de taart!

READY TO EAT! Geniet ervan & HAPPY EASTER!

Lots of love,
Finaste

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie